2010. január 20., szerda

Használt gyerekruha kisokos: felsők

Azért gondoltam, hogy a felsőkkel kezdem a használt gyerekruha blog kisokosát, mert általában abból kell a több, hiszen ha a naciját nem is, de a felsőjét biztosan éri valami "baleset" az oviban vagy a suliban, illetve nyáron azt még gyakrabban cseréljük. (Tudom, hogy sok anyuka most hevesen tiltakozik, mivel állandó nadrághiánnyal küzd kisfiát illetően, ezért tőlük egy kis türelmet kérek:-)


Gombolás: Női ruhákon baloldalra van varrva a gomb, férfi ruhákon pedig a jobboldalra.

Nyak: Ha nincs a pulóver, póló vállán, elején ill. rugdalózók esetén a hátulján gomb, patent vagy cipzár, akkor először is húzogassuk meg a kezünkkel, hogy ki tud-e tágulni annyira, hogy fültépés nélkül rá tudjuk adni gyermekünkre.

Ha elől van rajta cipzár a mellkasáig, akkor is nézzük meg, hogy elegendő-e a kivágás, ugyanis ha szűk, felvételnél végigdörzsöli  a gyerek orrát a lehúzott cipzár, s emiatt nem szívesen hordja majd. (Nekünk két ilyen pulcsink is volt:-()

Minden cipzárt nézzünk meg, hogy működik-e.(Ezt természetesen minden cipzáros használt gyerekruha esetén érdemes megtenni, mert ha utólag kell hozzá cipzárt venni, és belevarratni, akkor már nem is biztos, hogy megérte használtan venni a kiszemelt darabot.)

Arra is figyeljünk trikók, pólók, pulóverek esetében, hogy a nyak kivágása ne legyen túl nagy sem, mert sokkal könnyebben kihűlik a gyerek mellkasa, illetve hol az egyik, hol a másik karján fog lelógni az egész felső. Csúnya is és a gyereknek is kényelmetlen.



Ha a nyak belső, hátsó részén be van szegve a varrás, nem fogja irritálni az érzékenyebb bőrűeket, illetve tovább tartja a formáját. (Lásd a képen.)

A használt gyerekruha oldal következő bejegyzésében a pulóverek ujjáról, derekáról lesz szó, valamint miként tudjuk ráadni gyermekünkre a gyapjúpulcsit akkor is, ha nagyon szúr:-).

Használt gyerekruha

Kedves Olvasó!

Azért hoztam létre a használt-gyerekruha című blogot, mert úgy éreztem, hogy a szülőknek vásárlásaik során, sok apró, de fontos szempontot kell figyelembe venniük ahhoz, hogy a ruha amit gyermeküknek választanak minden szempontból jó legyen. Édesanyámtól tanultakat és a saját tapasztalataimat osztom meg mindazokkal, akik gyerekruha vásárlás előtt állnak.

Sok-sok olyan tippet osztok majd meg az olvasókkal, amivel akár több ezer forintot is spórolhatnak, hiszen nem mindegy, hogy csak a helyet foglalja a polcon az adott ruhadarab, vagy kedvenc válik belőle:-)

Elkezdődött egy új év, gyermekeink ugyanolyan gyorsasággal fogják idén is kinőni ruháikat ahogyan azt tavaly tették, ezért vágjunk is bele a mi kis "tanfolyamunkba".

Minden bejegyzés címére kattintva megjelenik annak teljes tartalma.

Kisokosunk első témája a különböző felsők lesznek - mint pl.: pólók, pulcsik, kardigánok - itt a használt-gyerekruha oldalon.