2010. január 22., péntek

Használt gyerekruha kisokos: nadrágok


Használt gyerekruha vásárlásakor szerencsére mind gyakrabban találhatunk olyan nadrágot, amelyikben a befűzött gumi végei ki vannak bújtatva és egy gomb segítségével tetszés szerint állíthatunk a bőségen.

A bevarrt gumijú nadrágok dereka ha szűk, vagy ha bő nem tudunk változtatni rajta, vagy csak nehezen, ezért ezeknél gondosan mérlegeljük a bőséget.

Figyeljünk az ülep mélységére is, mert ha túl alacsony leüléskor lecsúszik a gyerek hátsójára.

A téli nadrágoknál fontos, hogy a nadrág szára ne legyen túl bő, mert hiába jó meleg az anyag, nem fogja melegen tartani a gyerek lábát.

Nyárra lehetőleg pamut nadrágot vásároljunk, mert a mostanában elterjedt, suhogós, tiszta műszál térdnadrágokat könnyű ugyan tisztán tartani, ám ha gyermekünk a ducibbak közé tartozik és a combja összeér, az izzadtságtól sebesre dörzsölődhet a bőre.

Használt nadrág esetén mindig nézzük meg a lábak közötti varrást, ha sokat volt hordva, vagy rossz minőségű ott biztosan látni fogjuk a nyomát. Ugyancsak árulkodó jel a nadrág szárának az alja. Lehet, hogy sehol máshol nincs rajta hiba, viszont az említett helyen szakadt, rojtos a sok használattól.

A fiú gyerekek általában nagyon szeretik a sok zsebbel ellátott nacikat, ahova a napközben talált kincseiket rejthetik:-).



Jó szolgálatot tehet egy lecipzározható aljú naci. Nekünk is volt egy ilyen, és kb. három évig tudtuk használni. Ezen a képen egy duplán lecipzározható nadrágot láthatunk, ami úgymond három az egyben, hiszen hosszúnadrágként, halásznadrágként és rövidnadrágként is használható.





A következő bejegyzésben a sapikról írok néhány szót itt a használt gyerekruha "kisokosban":-)