2010. január 25., hétfő

Használt gyerekruha kisokos: rugdalózók, tipegők, totyogók


Ebben a cikkben a rugdalózók, tipegők és totyogók praktikusságáról gyűjtöttem össze néhány gondolatot  itt a használt gyerekruha blogban.

Mivel az egészen pici babákat nagyon sokszor kell tisztába tenni, azok a legpraktikusabbak, amelyeknél a lábak közénél valamilyen nyitási lehetőség van. Legjobb ha patentos, de nézzük meg, hogy elég erősek-e mert amikor a kezünkben tartjuk a babát, a kis testén felfelé húzódik a ruha, így ha gyenge a patent, szétnyílik a lába közötti rész.. (Én így jártam egy vadi új rugival.)

Ne válasszunk olyan kisruhát, aminek csak a hátán van nyitási mód, mert úgy minden pelenkázásnál le kell teljesen vetkőztetnünk a kicsit. Ez sokkal több fáradtságba kerül a babának is és nekünk is, ráadásul így könnyebben meg is fázhat ha hűvös van, hiszen a felsőtestéről is le kell vennünk egy réteget.


Hüvös időben a még sokat kézben levő pici babáknak mindenképpen a lábfejes ruhácskák ajánlottak, hiszen ahogy felvesszük őket, felhúzódik a ruha is és ha nincs lábfeje folyton húzogathatjuk a szárát , hogy ne látszódjon ki a lába térdig a kicsinek. Ugyanakkor mivel ezeknél a rugiknál külön kell zoknit adni a kisbaba lábfejére, a folyton rugi-bugizó csöppség, előbb-utóbb (de inkább előbb) úgyis elhagyja a mütyürke textildarabkákat:-))

Bármelyiket is választjuk, a nyakánál legyen valamilyen szétnyitási lehetőség, így átöltözéskor nem kell a fején áthúzni, amit általában igen rossz néven vesznek a kicsik.

A következő részben még maradunk a babaruháknál, azon belül pedig a nadrágoknál itt a használt gyerekruha blogban.