2010. március 2., kedd

A szavazás eredménye

Ezelőtt néhány héttel megkérdeztelek benneteket egy kérdőív segítségével, hogy kinek mely ruhatípus az amit nem tud beszerezni használt gyerekruha kereskedőknél, ill. mi az amit eleve nem is onnan szerez be.
Nem szavaztatok túl sokan, de szerintem teljesen jól tükrözi a valóságot.  Minden szavazónak köszönöm szépen a közreműködését, sokat segített vele!

 A voksok alapján amit nem tudtatok beszerezni turkálókból, az a szabadidő-együttes.  Gondolom ennek több oka is van, egyrészt mire a boltokba kerül az egyik fele hazánkban a másik fele pedig egy másik országban landol:-) Másrészt a nadrág része lehet, hogy teljesen elhasználódik, míg a felső még egészen jó állapotban van. (Az első ok szerintem a pizsamákra is vonatkozik, mert azt is igen nehéz turiból beszerezni, de azt kifelejtettem a kérdőívből, ezért bocs a szavazóktól.)

A 2. helyen a fehérnemű áll a szavazásban. Általánosságban elmondható, hogy nagyon kevés a megkímélt, szép állapotú fehérnemű, amire azért mindenki kényes, és ezért természetes, hogy senki sem ad szívesen  a gyerekére egy agyonhasznált bugyit, vagy gatyeszt.

A szavazás eredményeképpen a 3. helyen holtversenyben a nadrág, kesztyű és zokni áll. A kesztyűnél mivel párban működik:-), szerintem hasonló probléma áll fenn mint a szabadidőruháknál, azaz nem biztos, hogy egy boltban landol mind a két fele. A nadrágot bizony az angol (vagy német, holland...) gyerekek is próbára teszik, ezért jóval nehezebb egy szép állapotú nacit vásárolnunk mint akár egy pulóvert.

A másik kérdőív témája az volt, hogy mi az amit nem is próbáltok használt gyerekruha boltokból megvenni.
A fehérnemű a 84 %-ával egyértelműen "győzött", majd őt követi a zokni és végül jócskán lemaradva holtversenyben a nadrág és a szabadidő-együttes. Ez egyértelműen bizonyítja azt, hogy a legtöbb anyuka nem bízza a fertőtlenítő szerekre a gyermeke egészségét, inkább új fehérneműt szeret vásárolni neki.

Nekem a legnehezebb az ovis méretű fiúnadrág beszerzése jelentette a gondot. A nyugaton élő 3-4-5 éves gyerekek is szeretnek csúszni-mászni, így szép állapotú nadrágokból igen kevés érkezett hozzánk akkoriban.

Felfrissítő tavaszt kívánok minden kedves olvasómnak itt a használt gyerekruha blogban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ha neked is van praktikus tanácsod a bejegyzéshez kapcsolódóan oszd meg velünk kérlek! Köszönöm!